Autor |
maximussolini
Administrator
Dołączył: 02 Sie 2010
Posty: 624
Przeczytał: 0 tematów
Ostrzeżeń: 0/5
Wto 14:58, 03 Sie 2010
|
|
Wiadomość |
|
Jak w temacie, dziś pokażę jak zrobić jogurt z cukrem. Danie jest świetne, gdy jest gorąco, a nam właśnie spadł poziom cukru we krwi. Tak więc, do przygotowania potrzebujemy:
Jogurtu: Smak dowolny, wedle własnych upodobań, tak samo jak wielkość takowego jogurtu.
Cukru: Zwykły cukier, dla wybrednych może być cukier puder. Cukier w kostkach ze względu na swoją spoistość nie nadaje się, chyba że zostanie wcześniej rozdrobniony, ale wtedy przestaje być cukrem w kostkach, więc na upartego można go użyć.
Łyżeczki: Dla ciężko myślących: Łyżeczki NIE JEMY.
Sposób przyrządzenia:
Jogurt należy otworzyć. Następnie bierzemy łyżeczkę i wsypujemy cukier. Ilość cukru zależy od nas (łyżeczka, dwie, trzy, kilogram?). Osobiście preferuję trzy, gdyż więcej wysypuje się przy mieszaniu. Po wsypaniu cukru, wszystko należy wymieszać, jednak nie mieszać za długo, żeby cukier nie rozpuścił się całkowicie. Całkowita konsystencja powinna być nieco gęstsza niż pierwowzór, z widocznymi ziarenkami cukru. Potem można już oblizać łyżeczkę i zacząć jeść.
Smacznego
Post został pochwalony 0 razy
|
|
|
|